Effektiv Multi kulturelle International Business møder

Af de mange områder i international business, hvor kulturelle forskelle åbenbart er i corporate mødelokalet. Internationale møder er et område, hvor forskelle i kulturelle værdier, etikette, fortolkninger af professionel adfærd og corporate regler på deres mest synlige og udfordrende til kontrol.
I international business møder, kulturelle forskelle mellem fagfolk kan og clash. Selv om det ikke kan altid undgås, kan de negative virkninger af kulturelle forskelle minimeres med omhyggelig og effektiv planlægning, organisation og overvejelse før møderne.
Kultur har indflydelse på hvad vi gør, siger, tænker og mener. Kultur er forskellig i forskellige lande og sammenhænge. I forbindelse med international virksomhed det påvirker hvordan folk tilgang, opfatter og bidrage til møder. Et par eksempler kan nævnes:
Tid
Ikke alle kulturer lever af uret. Tid orienteret kulturer såsom den britiske eller tyskerne vil have strenge tilgange til hvordan møder køre. Starttidspunkt, vil efterbehandling tid og alle de forskellige stadier i mellem planlægges omhyggeligt. Andre kulturer vil se starttidspunkt som en tilnærmelse, sluttidspunkt som ikke-fast og alle de forskellige stadier i mellem som fleksible.
Hierarki
Den hierarkiske karakter af en kultur kan have en massiv indvirkning på inputtet af deltagerne i et internationalt møde. For dem fra hierarkisk kulturer tale ens sind, kritiserer ideer, uenig åbent, give feedback og rapportering problemer foran boss eller manager er alle områder vil de føle sig utilpas med. At tilbyde en kritik af lederens idé ville blive opfattet som et tab af ansigt for både bestyreren og criticiser.
Formålet med møder
Efter et par artigheder i mødelokalet er fællesbetegnelse i Vesten, ‘Lad os komme til erhvervslivet’. Vestlige møder generelt køre en stram tidsplan med en organiseret, forudplanlagte dagsorden. Møder er på forretningsrejse. På den anden side ser forskellige kulturer mødet som arena for at opbygge personlige relationer og styrkelse af obligationer. At komme til erhvervslivet kommer længere nede den prioriterede liste.
Når lede en international business møde er det altid tilrådeligt at ihukomme deltagere kulturer og baggrunde. Er det en meget varieret gruppe eller gøre fleste af deltagerne har kulturelle ligheder? Tænke over deres tilgange til møder. Hvordan har de handlet i møder før? Kan du identificere den kulturelle grund hvorfor?
Følgende er nogle retningslinjer, der kan hjælpe dig når du nærmer kulturel mangfoldighed i din næste internationale forretningsmøde.
Møde etikette og manerer
I meget forskellige internationale virksomheder, kan man finde deltagere i et møde fra de fire hjørner af kloden. Hver har deres egen kulturelle etiquettes, fagter, manerer og måder af udtryk. Råbe, smide hænder omkring og endda stormede ud af møder er alle muligheder. I et sådant selskab kan det være tilrådeligt at give tværkulturelle bevidsthed uddannelse til personale til at minimere misforståelser. Hvis forskelle ikke er så akut kan det være op til dig som stol til at forstå, hvordan visse etiquettes, fagter og general mødelokale taktik kan opfattes, og hvordan du kan minimere de negative virkninger.
Forventninger til møder
Gøre det klart, hvad formålet med mødet vil være forud for mødet. Hvad er formålet med mødet? Hvorfor spørger du hver medarbejder? Hvad forventer fra dem? Kontakt deltagerne og diskutere mødet og hvad du har brug for hver person. Hvis klar, sende dem på dagsordenen. Hvis det er en brainstorming møde så måske spørge hver deltager at bringe mindst tre forslag med dem. Hvis det er et møde, samler forskellige områder inden for en virksomhed, lad hver medarbejder ved hvad folk gerne vil høre om dem. Når rammerne er på plads folk vil vide, hvor de passer ind i billedet.
Tag en afslappet tilgang til møder
Mange mennesker finder forretningsmøder skræmmende. Dette kan være en kombination af sceneskræk, sidder foran chefen og føle sig underlegen i forhold til kolleger. Dette vil føre til angst, spænding, nervøsitet og generelt ubehag. Prøv at indføre subtile forskelle til et møde for at sætte folk på lethed. Isbrydere tilbyder en god spænding udgivelse i begyndelsen af et møde. Varm ups tilbyder en tilsvarende fordel. Prøv at bruge en alternativ indstilling i stedet for mødelokalet. Overveje ændringer i belysning eller stemning.
Gruppestørrelser i møder
Kort sagt, vil små grupper arbejde mere effektivt i møder. Mindre grupper giver øget sikkerhed og mulighed for større deltagelse. I international business møder, kan ved hjælp af mindre grupper bruges på to måder.
Først, før en stor international business møde identificere der kommer, og hvad de kan bidrage. Mødet vil dække forskellige emner? Vil det kræve input fra forskellige forretningsområder? Hvis du er organiseret nok du kan indlede nogle mindre møder hvor du gruppere deltagere der er komfortable med hinanden eller som dele ekspertise i samme område. Spørg grupper at tage deres konklusioner til den næste, større, møde. Deltagere der vil nu føle sig godt tilpas med deres bidrag og ideer.
For det andet, hvis virksomhedskulturen tillader, bryde dit møde op i mindre grupper hvor feedback og åben diskussion kan flyde lettere. Derefter Spørg en delegerede leder af hver gruppe til at resumere deres resultater. Dette kan give dem, der ikke ville normalt taler foran større grupper at få deres synspunkter igennem.
Multi-kulturelle møder
En stor fejltagelse, når der beskæftiger sig med forskellige kulturer i et mødelokale er at foreslå, at de af lignende baggrunde arbejde, gruppe eller sidde sammen. Stedet for at give mulighed for større flydende i mødet dette vil have den modsatte effekt. Når hyggelige i deres kulturelle grupper, vil deltagere glide ind i deres kulturelle mønstre. Det er vigtigt du blande dit møde. Den ekstra fordel, denne tilgang er at det giver mulighed for på tværs af kulturelle interpersonelle relationer at udvikle, styrke personalet obligationer.
Alternative kommunikationsmetoder i møder
De fleste internationale møder tage på en grundlæggende format og struktur hvorved en dagsorden er indstillet og tjenere bidrager til diskussionsemne mundtligt. Hvis du har deltagere, der potentielt vil blive meget rolig og ikke-deltagelse derefter overveje nogle alternative metoder til kommunikation.
For eksempel, inden mødet, e-mail ansatte nogle spørgsmål vedrørende de kommende emner. Give dem åbne spørgsmål om deres udtalelser. Bede dem om at e-mail tilbage deres besvarelser, som derefter kan bruges til at iværksætte deres bidrag i mødet.
Hvis du kender nogle af deltagerne er ubehageligt at tale, så hvorfor ikke lade dem skrive? Enten bruge en hvid bord eller tilbyde at tage forslag og udtalelser på papir?
Altid bekræfte betydninger i møder
Forskellige kulturelle antagelser om betydningen af et ord, sætning, symbol, billede eller aftale kan skabe forvirring før og efter et møde. Når man nærmer sig et emne eller efter konsensus har været aftalt et emne altid bekræfte, at den generelle betydning har været aftalt og forstået. Hvor potentielle problemer kan findes at fortolkning altid forenkle betydninger. Hvis mødet vil beskæftige sig med komplekse sprog eller begreber overveje danner en konsensus om betydningen vil alle deltagere være komfortabel med, derefter cirkulerende dem forud for mødet til gennemsyn.
I slutningen af et møde, opsummere og fange de vigtigste aftaler og uoverensstemmelser. Sikre, at alle er tilfredse med dem.
International business møder kræver stor planlægning, organisation og betragtning hvis de skal lykkes i at tilbyde effektive resultater. Altid overveje de kulturelle varianter du vil være beskæftiger sig med og tænke på måder at løse potentielle problemer. De ovennævnte tips er blot grundlæggende tips, der vil forhåbentlig hjælpe dig begynde at tænke over, hvordan kultur påvirker internationale møder.
Du kan finde flere oplysninger på den rolle kulturen besøg spiller i business

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.